banner1


28. marts 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Nye muligheder for banesporten på løst underlag.

 

Dansk banesport på løst underlag oplever en positiv fremgang, og derfor bliver talentudviklingen styrket både inden for Rally Cross (RC) og Cross Kart (CK). To ildsjæle fra Motorsport Nordjylland (MNJ): Peter Lindgaard Nielsen og Arne Staun er primus motorer for et nyt udviklingsprojekt for RC/CK, som tilrettelægges i samarbejde med Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Team Danmark (TD).

- Jeg kom selv forholdsvis sent i gang med at dyrke motorsport, konstaterer Peter Lindgaard Nielsen. - Dog har jeg oplevet mange spændende udfordringer i både Folke Race og Rally Cross. Derfor ser jeg frem til at give nogle af erfaringerne videre til de unge mennesker således, at de får lidt større muligheder til sætte Danmark på Europa-kortet.

- I Cross Kart kan kørerne udforske de fysiske love i en endnu tidligere start-alder, supplerer Arne Staun. - Herved har vi mulighed for at konkurrere mod de mange fritidstilbud, som de unge mennesker bliver udfordret af.

Peter Lindgaard Nielsen blev dansk mester 2010 i RC Super 1600, men nordjyden har desuden også vundet DM-medaljer i andre RC-klasser: - Motorsport på top nationalt plan involverer team-samarbejde med mange personer. Et vigtigt element i talentudviklingen har derfor været, at de udpegede deltagere får øjnene op for, at han/hun skal være frontperson/teamleder/motivator for entusiastiske hjælpere.

- Den første samling i talent-udviklingen har netop fokuseret på teambuilding, supplerer Arne Staun. – Fra MNJ deltog i Cross Kart: Lucas Bjerg (85 ccm.)
     Lucas Bjerg                                                                  Foto Åge Keseler Kirketerp

samt den danske mester i 125 ccm. (2010): Casper B. Larsen, som i 2012 skal køre i 250 ccm.-klassen.


      Casper B Larsen                                                           Foto Åge Keseler Kirketerp    

I Rally Cross er vice-danmarksmesteren, Oliver Larsen fra MNJ, i Folke Race U18 blevet tilknyttet udviklingsprojektet: - Jeg har fået øjnene op for, at man som motorsports-udøver også skal være i god fysisk form. Her er et af forbillederne: Tom Kristensen, som har grundlagt sine triumfer ved daglig træning og sved på panden.

Flere kørere fra MNJ har bevist, at de kan være helt fremme på europæisk plan. Her har både Morten Jespersen og Ulrik Linnemann scoret EM-medaljer i Super 1600.

Arne Staun har været involveret i udvikling af racere til både asfaltbaner og Rally Cross. Det seneste projekt er opbygningen af en Cross Kart: - Der er kun bremser på den stive bagaksel. I princippet Cross Kart’en vil derfor helst køre lige ud, selv om forhjulene kan drejes. Kørerne anvender derfor ofte kontrolleret firehjulsdrift for at komme hurtigt gennem svingene.

Rally Cross 2012 starter op Store Bededag på Løvel Banen lidt nord for Viborg, hvorimod Cross Kart har sæsonpremiere hos MNJ i løbsweekenden: 12.-13. maj 2012.