banner1


23. november 2009

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Årets banesports talent 2009 i offroad gik til Crosskart

 

Årets banesports talenter 2009, blev kåret i Idrættens hus fredag d. 20/11 2009

Her blev Casper B Larsen fra Horsens kåret som årets talent indenfor offroad.

Det er første gang nogensinde at en Crosskart kører får denne hæderspris.

Casper B. Larsen startede sin motorsports karriere i året 2006 i Christiansfeld offroad klub, hvor han kørte med offroad buggy med 150 ccm 4takts motorer. Her kørte han på udelukkende jordbaner. I klubben på daværende tidspunkt var det aktive medlemsantal i Caspers klasse på 8 – 12 medlemmer. Her dystede han i klubmesterskaber også mod andre klubber, hvor han i 2007 trak sig tilbage som klubmester.

Vinteren 2007/2008 stiftede Casper sit første bekendtskab med Crosskart ved Biler for alle i Herning messecenter, hvor en stand havde en Crosskart udstillet.

Casper købte en Crosskart, og meldte sig ind i Kolding Automobil Club (KAC) og så begyndte det at gå stærkt. Intensiv træning gjorde Casper udviklede sig meget i løbet af 2008, hvor han sluttede samlet 2´er i den danske serie.


Casper B. Larsen i intensiv træning på Søholmbanen                                       Foto: Dennis Munch

I 2009 valgte teamet at satse mere bredt. En ny Crosskart blev købt og hentet i Sverige, samt løbskalenderen for Casper blev krydret med udenlandske løb, her i blandt NEZ serien (North European Zone)

I den danske serie vandt Casper 6 ud af 7 afdelinger, og blev derved den samlede vinder.

Casper havde som nævnt tidligere også deltaget i løb i både Norge og Sverige.  I Caspers første afdeling i Norge nærmere betegnet Solør sluttede Casper som nummer 11, hvilket var et ok udgangspunkt for teamet.

Anden afdeling blev kørt i Vesteräs, Sverige. Her gik det meget bedre for Casper, hvor han sluttede som nummer 6, så der var helt klart fremgang at spore hos den unge kører.

Casper B. Larsen på vej mod gridden, med mekaniker Tom Larsen                            Foto: Dennis Munch

Finale løbet i NEZ, blev kørt i Danmark på Nysumbanen, og her var Casper helt med fremme i skoen. Han havde sine kampe, men endte med at vinde finale løbet, som gjorde at Casper sluttede serien som nummer 2 ud af samlet 21 kørere, fra hhv. Danmark, Norge, Sverige, Rusland og de Baltiske lande.

Planen for Casper i 2010 ligger nu igen på en fuld DM serie og NEZ serie, for at løfte ham det sidste stykke og vinde både DM og NEZ serien.  

/ Dennis Munch