banner1


13. oktober 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Nyt fra MORTENSEN Rallycross


 

Mortensen RallyCross gør status

 

Vi har nu nået den kolde tid, og dermed afslutningen på årets Rallycross sæson.

Mortensen RallyCross har i årets løb været ramt af meget modgang, men har også en række gode oplevelser og resultater med sig.

Målsætningen for Søren Mortensen var at gøre sig bemærket i DM serien med den nyrenoverede og forbedrede Citroën Saxo, som teamet havde brugt vinteren på at opdatere, samt deltagelse i NEZ-cuppen som led i sit andet år i DASU’s talentudviklingsprogram.

Målet i NEZ-cuppen var deltagelse i hele serien, med løb i Litauen, Letland, Norge og Danmark, og en samlet top 3-placering i klassen.  En målsætning som skulle vise sig at blive indfriet til fulde.

Året skulle også vise sig at blive præget af meget modgang og problemer. Allerede under den indledende test i foråret ødelagde den nyrenoverede motor 4 nye stempler efter kun få omganges kørsel.

Problemer med at nå at skaffe dele kostede deltagelsen i første afdeling af DM, men ved anden afdeling blev det til en fin sølvmedalje.

Med store forhåbninger drog teamet mod de baltiske lande, hvor slaget i NEZ skulle tage sin begyndelse.  Ved løbet i Litauen blev det til en flot 3. plads, og store forventninger til næste udfordring i Letland, som skulle vise sig at blive sæsonens helt store højdepunkt, med en overbevisende sejr i klassen, og en halvvejs placering som nummer 2 i cuppen inden løbene i Skandinavien.

Med en frisk sejr i bagagen gik turen mod Norge, som desværre endte som lidt af et antiklimaks med en 9. plads, og en motor som igen viste svaghedstegn efter et havari ved den forudgående DM afdeling på Nysumbanen.

Med kun en uge mellem løbet i Norge og finalen på hjemmebane i Danmark blev der kæmpet med næb og kløer for endnu en gang at få motoren klar til tiden.

Efter endnu en næsten komplet renovering kunne bilen startes op fredag morgen inden løbet.

Silende regn det meste af weekenden gav store problemer for alle deltagere, og resultatet af endnu et løb fyldt med udfordringer blev en lidt skuffende 15. plads i klassen, som dog sikrede de altafgørende point for at holde fast i den samlede sølvmedalje i serien.  Absolut en indfrielse af sæsonmålet, som også skal ses i lyset af konkurrenternes materiel, som for de fleste vedkommende er fabriksbyggede biler til mange gange værdien af teamets hjemmebyggede Citroën Saxo.

En tilfredsstillende afrunding på en udfordrende og problemfyldt sæson, og allerede i skrivende stund er forberedelserne til næste sæson i gang. En stor tak skal lyde til mine fantastiske mekanikere, uden jer var det ovenstående ikke muligt. Tak for nogle gode oplevelser i 2011.