banner1


02. september 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Rallycross og Crosskart semifinale på Ørnedalsbanen  4.september 20111

 

Igen spænding på Ørnedalsbanen

 

Spændingen og dramatiken har næsten kun lige lagt sig på Ørnedalsbanen ved Sæby, før det går løs igen. Sidste motorløb på Ørnedalsbanen var den traditionelle Motorsportsfestival i uge 30.

Den 4 september kl. 09.45 starter 6. afdeling af DM i rallycross og crosskart på Ørnedalsbanen.

Også denne gang er der lagt op til fart, spænding og dramatik. Sæsonen i rallycross og crosskart lakker mod enden og de danske mestre for 2011 skal findes. Og med kun to afdelinger tilbage er der en del kørere som skal høste værdifulde points for enten at nå titlen som dansk mester eller topplaceringer i mesterskabet.

Også denne gang køres en afdeling af Danish Rallycross Championship, der er kendt fra tv, som DRCC. Dette er blevet en realitet efter Frederikshavn/Sæby Autosport indledte en samarbejde med Mekonomen. Ligesom de tidligere afdelinger vil der være pengepræmier.

DRCC føres af de to FSAS'ere Troels Daarbak i Volvo S40 og Rasmus Nielsen i Honda Civic.

Hvem af de to kørere der fører efter 4. september vil kun tiden vise.

I Rallycross klasserne ligger Frederikshavn/Sæby Autosport igen i år med kørere i toppen af mesterskabet. I den lynhurtige klasse Super 1600 ligger Rune Staudt fra Brønderslev nummer tre i den samlede stilling. Rune sluttede som nummer 4 til motorsportsfestivalen og nummer 3 ved sidste afdeling på Nysumbanen ved Hobro. Rune ligger kun 2 point efter EM køreren Ulrik Linnemann, så der vil uden tvivl være fart på den lille Citroen C2 med nummer 123 på siden.

 
   Rune Staudt i sin Citroen C2 ligger samlet 3 i mesterskabet
        Foto: Frederikshavn/Sæby Autosport

I Super 2000 er Rasmus Nielsen igen i år næsten sikker på endnu en DM titel. Rasmus er endnu ikke blevet slået i finalen i år. På andenpladsen ligger FSAS's Steffen Johansen i Opel Astra. Steffen har i år været hurtig og stabil og vil til enhver tid forsvare sin plads i mesterskabet.

 
Rasmus Nielsen er ubesejret i finalerne i 2011       
                     Foto: Frederikshavn/Sæby Autosport

Kampen om DM guld i Super National, hvilket er klassen for biler over 2000 ccm er langt fra slut. Her ligger kampen mellem den førende Peder T. Jensen og Troels Daarbak virkelig tæt. Det er kun sølle to point som adskiller de to Volvo kørere. De sidste to afdelinger er vundet af Peder T, mens Troels har taget sejren i superfinalen. De to konkurrenter giver både gas og show lige til det sidste.

Også de små hurtige crosskarter er til start d 4. september. Ligesom sidst køres i klasserne Mini, 85 ccm, 125 ccm, 250 ccm, 500 ccm og 650 ccm.

I Ørnedals cuppen i Mini klassen kæmpes der hårdt om første og andenpladsen. Lucas Bjerg fra MNJ og Magnus Jensen fra FSAS ligger kun med fire point til forskel.

I sidste afdeling vandt Magnus foran Lasse Storgaard og Lucas Bjerg.

I 85 ccm ligger Tobias Daarbak som ubesejret igennem hele sæsonen. Om MNJ's Louise Nielsen og FSAS's Magnus Jensen kan ændre på denne statistik vil kun tiden vise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Magnus Jensens skiller sig lidt ud fra mængden i sin flotte kart    Foto: Frederikshavn/Sæby Autosport

 Emil Kristensen i 125 ccm har også et regnskab at gøre op. Efter en afdeling i Nysum, som dybest set var imod Emil på materiellets side med både mekanisk defekt på bremser og motor, vil det blive spændende og se om han kan komme tilbage og avancere mod den førende Søren Ricken. I 250 ccm klassen ligger Frederikshavn/Sæby Autosport solidt på toppen. De første syv kørere i mesterskabet har licens i FSAS, så chancen for en sejr på hjemmebane er indenfor rækkevidde.

 

Frederikshavn/Sæby Autosport ligger solidt på toppen i 250 ccm    Foto: Frederikshavn/Sæby Autosport

 I 500 ccm klassen skal Kim Klitlund til at slå til for at nå den førende Jesper Bendix. Jesper har de sidste to afdelinger fået max point, så Kim får en del at se til.

I 650 ccm fører Preben Sørensen fra Hjørring mesterskabet. Preben får dog selskab fra svenske Johan Adolfsson, som tidligere har kørt i den danske serie.

Dette er blot et lille udsnit af de kørere som dukker op den 4 september til 6 afdeling af DM i rallycross og crosskart. Der kan ses mere om arrangementet på www.fsas.dk