banner1


07. juni 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Nisseringen 13.juni 2011

 

Rallycross & Crosskart DM på Nisseringen 2 pinsedag

 

2. Pinsedag samles den danske elite inden for Jordbanerace til kamp om point til årets danske mesterskaber i Rallycross og Crosskart. De 2 første afdelinger er kørt, derfor er der allerede nogen, som skal hente lidt af det tabte tilbage.

 For Næstved Motorklub har Chris Venning sæson debut i DM sammenhæng i hans flotte Ford Escort. Sæsonstarten er blevet udskudt lidt pga. småproblemer efter vinterens opdateringer af racermateriellet. Disse skulle nu være løst, og Chris er dermed klar til at byde resten af feltet i klassen for racere op til 2000 ccm kamp til stregen.

 Bjarne Jensen fra Stenlille har, efter et par forsøg på at køre race i biler med kun træk på de 2 hjul, valgt at hive sin hurtige Ford Puma frem til løbet. Ved løbet på Nisseringen vil der for første gang i år blive afviklet en afdeling for de store Supercars (4WD og turbomotor). Der stiller 4 biler til start. Teil Hansen fra Slagelse og Bo Frederiksen fra Bårse vil helt sikkert gøre deres for at være den hurtigste mand på Nisseringen.

 For Teil Hansen og Jacob Teil, alias far og søn fra Ørslev ved Slagelse, kan løbet blive en kamp om æren indbyrdes. Teil i Ford Focus 4WD og sønnike i en baghjulstrukken Ford Fiesta. Selvom de kører i forskellige klasser, så kan lidt kamp indbydes i de indledende heat vist ikke undgås.

 Daniel Andersen fra Slagelse ligger inden dagens løb samlet nr. 4 i DM kampen i Gruppe N 1600, men med 2 point op til 2. pladsen, så er der muligheder for avancement på hjemmebanen. Dog skal Daniel lige styre sin røde Citroen Saxo uden om en masse Hondaer.

 Dagen sluttes af med en Superfinale i Rallycross mellem de 2 hurtigste fra hver klasse. Her vil de langsomste af de 10 deltagere starte forrest og de hurtigste bagerst. Så der vil absolut være spænding og action til det sidste.

 

 I Crosskart stiller Næstved Motorklub til start med Michael Nielsen i 500 ccm og Bjarne Jensen i 650 ccm. Med fælles indledende heat for de 2 klasser, så bliver der kamp for at være først, når det ternede flag blaffer.

 Som noget nyt i Crosskart køres der i år 2 klasser for de yngste. Ved dagens arrangement er der deltagere helt ned til 7 år. Men det kan man ikke se på deres kørestil.

 

 2. Pinsedag køres der også Motocross på Nisseringen. Der afvikles en afdeling af DM i sidevognsmotocross på motorcykelbanen, en blanding af cross og akrobatik, med den levende sandsæk på sidevognen. Det er en disciplin, der nok skal få tilskuerne op på lægterne.

 Dagens første Heat køres kl 10.30.