banner1


14. september 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

NEZ  2011

 

Udvidet Nordisk startfelt i Rallycross og Crosskart

 

Motorsport Nord Jylland byder med Rallycross Danmark i løbsweekenden 17.+18. september velkommen til NEZ finalerne i 2011 i Rallycross og Crosskart. North European Zone omfatter nationerne Norge , Sverige, Finland, Estland. Letland, Litauen, Rusland, Island og Danmark.

Crosskarten er en specialbygget gokart til løst underlag, forklarer løbsleder Carsten Storgaard. De hidsige køretøjer anvender specielle dæk næsten mage til rallycrossbilerne og de giver et godt bid i asfalten, fordi crosskarten også anvender støddæmpere og fjedre der er afstemt til banen. De præsterer derfor omgangstider der for de hurtigste deltagere er bedre end de hurtigste rallycrossbiler.

Crosskart startfeltet på Nysumbanen tegner til at slå rekorden fra 2010 på 39 kørere. NEZ i 2011 i crosskart er blever kørt i henholdsvis Letland, Norge og Sverige og specielt ved de to scandinaviske afdelinger har de danske kørere været flittige deltagere og ser frem til at give konkurrenterne baghjul på hjemmebane.

Vi påregner sammenlagt et startfelt i crosskart og rallycross med over 100 teams, fortsætter Carsten Storgaard. Af hensyn til de udenlandske kørere starter vi  allerede sidst på eftermiddagen om lørdagen med 1. kvalificeringsrunde. Om søndagen køres de to andre kvalificeringsrunder samt finalerne. Herved får vi mulighed for en afslappet afvikling samt fejre vinderne med pomp og pragt.

Indenfor rallycross byder NEZ-finalen på en dyst mellem de kørere der har deltaget i hele serien og lokale danske kørere der kun kører dette ene løb. Den norske pige Camilla Antonsen stiller igen i år op i Supercar klassen med sin Ford Fiesta og hun ligger inden finalen i topstriden med sidste års vinder i NEZ 1600, Sten Oja, som i år har skiftet bil og klasse og nu fører NEZ 4WD klassen. Stein Egil Jenssen (NOR) kommer med en sejr fra sidste weekends løb på Momarken i Norge og vil garanteret blande sig i topkampen i Supercar klassen.

 I den meget hurtige klasse NEZ Open for biler over 2000ccm deltager hele den danske klasse som møder stærk modstand fra ikke mindre end 8 norske kørere. Så her er garanti for tæt og hurtig kørsel.

Som nævnt blev 3. afdeling netop afviklet i Norge og her deltog brødrene Jan og Allan Jørgensen. Begge i Opel Corsa. I NEZ Open deltog Peder T Jensen i sim store Volvo 240.

I NEZ 1600 har der været to danskere med hele vejen gennem Litauen, Letland, Norge og nu Danmark. Jonas Skaaning og Søren Mortensen har lavet flotte resultater og Søren ligger nu på en flot 2.plads i klassen. En anden kent kører er Ulrik Linnemann som netop har sikret sig EM sølv i Super 1600 klassen. Ulrik får selskab af en række lokale kørere samt alle topkørerne i NEZ serien, så der er lagt op til mange spændende heat på Nysumbanen i den kommende weekend.