Forum

Ulrik Linnemann EM Rallycross 2011

Endnu en podieplads til Linnemann

Foto. Johnny Loix

Den unge Nordjyde og hans team hentede i weekenden en imponerende 3. plads hjem til Danmark i Europamesterskabet i Rallycross, og slår dermed endnu engang fast at han er kommet for at blive, i den høje ende af den Europæiske rallycross rangliste. Det var første gang, at Ulrik prøvede kræfter med banen i Holland. Så der var stor spænding om hvor vidt vi kunne lave et godt resultat denne gang og forsvare vores 2. Plads, udtaler Ulrik.

Vejrforholdene i Holland, der hovedsageligt viste sig fra den regnfyldte side i den forgangne weekend, gjorde baneforholdene meget vanskelige. Man skulle hele tiden køre med indersiden af hovedet, kommer det fra Ulrik. På en våd og glat offroadbane skal alle sving og kurver times meget præcist, ellers mister man fart i bilen. Ulriks indledende heatplaceringer blev 4/6/4, og dette rakte til en plads i A-finalen med startspor 5. I A-finalen var banen dog ved at være tørret op, så der var lagt op til en actionfyldt finale. Da starten gik, kørte Ulrik sig hurtigt op på en 3. plads. Men finalen blev desværre afbrudt af et rødt flag, hvilket betød at alle biler skulle til omstart. Da vi endnu engang blev linet op til start, var blodtryk og adrenalin på sit højeste. Jeg skulle endnu engang se om jeg kunne lave en god start. Det lykkedes heldigvis, og jeg kunne igen placere mig som nr. 3 forholdsvis hurtigt i finalen. Kommer det fra en glad Ulrik. Vi er meget tilfredse med at kunne tage en podieplacering med hjem fra Holland. Dermed har Ulrik og teamet tilkæmpet sig et betydeligt forspring på 25 point ned til nr. 3 på listen.

Næste weekend d. 20 og 21 august, kan man se Ulrik og teamet i aktion på hjemmebanen i Nysum, hvor 5. Afdeling af DM skal køres. Vi glæder os, som altid meget til at køre på hjemmebanen. Og jeg vil gerne opfordre alle til at komme og opleve en rallycross weekend på nært hold. Tidsplan for weekenden kan ses på www.mnj.dk