Kontakt info
Forum

Ulrik Linnemann EM Rallycross 2013

Linnemann på podiet endnu engang

Selvom Ulrik Linnemann efter en hård og uheldsramt weekend kunne lade sig hylde på den officielle podieskammel med en 3. Plads – endte weekenden alligevel kun med en 6. Plads.

Linnemann og hans team var i den grad kommet i ilden på den Ungarske rallycrossbane i Nyirád. Det var en yderst barsk og konkurrencefyldt weekend, der indeholdt lidt af hvert. Blandt andet en punktering med knust bil til følge, en hård kamp om en samlet 3. Plads, og til sidst en diskvalificering, og fratagelse af point.

Om lørdagen lagde Nordjyden ud med en 7. Plads i første heat. I andet heat blev han ramt af en punktering lige inden indløbet til et sving - mistede kontrollen over bilen og ramte derfor autoværnet med meget høj hastighed. Ulrik slap heldigvis uskadt fra denne episode, men med en hårdt medtaget bil til følge.  Dermed var der stor tvivl om hans mekanikker team kunne få bilen på banen igen til næste dag. Dette lykkedes heldigvis, og så var heldet for en kort periode til stede.

Ulrik var 4. Hurtigst i 3. Heat. Og blev 3’er i 4. Heat. Dermed sikrede han sig en plads i semifinalen med startspor 3. I semifinalen tilkæmpede han sig en flot andenplads, dermed var finalepladsen en realitet. I finalen kørte Nordjyden taktisk og endte på en imponerende 3. Plads. Denne blev senere frataget ham da han blev udtaget til et almindeligt rutine-tjek kort tid efter finalen, hvor bilen på mærkværdig vis faldt for vægtgrænsen på 1000kg.

Efter finalerne er det almindelig kutyme at konkurrence bilerne bliver vejet (i super1600 klassen skal bilen veje min. 1000kg inkl. kører) og her viste den ungarske vægt pludselig for lidt, kommer det fra Ulrik Linnemann. Bilen blev ellers vejet på nøjagtig samme vægt lige efter 3. heat og her var alt som det skulle være. Af uforklarlige årsager viser vægten efter finalen, en difference på 24 kg. fra 3. heat, og til finalen - uden at vi har lavet ændringer på bilens set-up forklarer Ulrik.

Det er MEGET mærkværdigt at den slags kan forekomme. Men dette er altså skyld i at vi bliver frataget point i denne weekend, kommer det fra en skuffet Linnemann.

Vi må desværre indse at det ikke var vores weekend i Ungarn, kommer det fra en skuffet, men stadig optimistisk Ulrik Linnemann.

Den samlede placering i Europamesterskabet ser stadig ganske fin ud for den unge nordjyde. Trods den uheldige weekend, forbliver Linnemann i top 3 i kampen om at regere Europas rallycrossbaner.

Næste gang Ulrik og hans rallycrossteam skal i aktion bliver d. 8. og 9. Juni i Finland