banner1


30. juni 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Ulrik Linnemann EM Rallycross 2012

   
  Flot RC-forår for Ulrik Linnemann i EM.

Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland er en flittig deltager i sin Peugeot 207 Super 1600 på de danske Rally Cross-stadions samt i Europamesterskabet (EM), hvor nordjyden kører med i fuld sæsonserie med 10 løb.

- Desværre vil der altid forekomme enkelte datosammenfald, oplyser Ulrik Linnemann. - Jeg kan dog mærke på min sæson-præstationer, at det har hjulpet med smugtræning på de danske RC-rundbaner. Meget tyder derfor på et spændende RC-efterår, hvor jeg går helhjertet efter EM-guldet.

På hjemmebanen hos MNJ var Ulrik Linnemann flyvende i Rally Cross Denmark, som var NEZ-premieren 2012. North European Zone omfatter nationerne: Norge, Sverige, Finland, Island, Rusland, Estland, Letland, Litauen og Danmark.

- Konkurrencemateriellet bliver bedre og bedre i NEZ-sammenhæng, fortsætter Ulrik Linnemann. – Jeg fik derfor kamp helt frem til målstregen i min opdaterede EM-racer, men vandt alligevel A-finalen med et strategisk forspring.

EM-foråret har budt på besøg for Linnemann Motorsport i: England, Frankrig, Østrig, Ungarn og Norge.

- I England stod regnen ned i stænger, konstaterer Ulrik Linnemann. - Derfor var jeg godt tilfreds med en firer under de vanskelige vejrbetingelser. Efterfølgende i Frankrig blev der virkelig kørt hårdt med mange småpuf i A-finalen. Her hjemkørte jeg en femmer, og raceren blev samtidig lidt medtaget.

Teamets trofaste mekanikere havde gjort raceren optimalt klar til Østrig, hvor Ulrik Linnemann scorede sin første EM-løbssejr i karrieren: - Jeg startede nede som nr. 5, men fik alligevel hul på EM-bylden og kom først over målstregen.

Meget løbstaktik i Rally Cross ligger omkring en god start samt optimal anvendelse af jokersporet, som deler startfeltet op i 2 halvdele: - I Østrig valgte jeg at køre gennem jokersporet allerede på første baneomgang, og fik dermed frit race til at ”æde” konkurrenterne en efter en.

I Ungarn startede Ulrik Linnemann ud fra en etter på startgridden, men blev overhalet inden målstregen af ærkerivalen: Andreas Bakkerud i Renault Twingo. Slutresultatet blev dog en flot toer for MNJ’eren, som samtidig generobrede den foreløbige EM-andenplads.

- EM-arrangementet i Norge startede ikke for godt for mig, forklarer Ulrik Linnemann. – I første kvalifikationsheat var jeg ”kun” niendehurtigst, og i næste kvalifikationsrunde knækkede der en trækaksel på raceren. Kravet var derfor en topplacering i 3. heat, såfremt jeg skulle kvalificere mig direkte til A-finalen. Igen havde mekanikerne gjort et godt arbejde, og med bl.a. EM-løbsweekendens hurtigste omgangstid scorede jeg en etter.

Med startspor 6 skød Ulrik Linnemann alligevel flot frem, og var hurtigt fremme som toer lige bag Andreas Bakkerud: - Til min fordel punkterer nordmanden halvanden omgang inden målstregen, og jeg overtager herefter føringen og vinder A-finalen sikkert. Herefter var jeg fuldt overbevist om, at EM-sæsonens anden sejr var i hus sammen med vigtige EM-placeringspoint. Desværre fik russeren: Ildar Rakhmatullin i Renault Clio medhold i en protest mod mig, hvor vi havde nærkontakt lige efter sammenfletningen fra jokersporet. Jeg mener således, at vi var lige gode om det, men dommeren degraderede mig til en andenplads.

Midtvejs i EM 2012 ligger Ulrik Linnemann på en sikker toer sammenlagt lige i slipstrømmen på Andreas Bakkerud. Nordjyden ser frem til andet EM-halvår, som omfatter besøg i nationerne: Sverige, Holland, Belgien, Finland og Tyskland