banner1


29. juni 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Ulrik Linnemann EM Rallycross 2012 / Norge

   
  Ulrik Linnemann havde en uheldig start på weekendens EM løb i Hell (Norge) Først blev en uheldig gennemkørsel af alternativsporet skyld i at han endte på en 9.plads i klassen. I andet heat startede han fint og var med i føeregruppen da en knækket drivaksel sendte han ud af heatet og dermed +80 point. Derfor skulle der satses hårdt i 3.heat for bare at have en chance for deltagelse i finalerne, men Ulrik havde bevist at han er hurtig og i 3. runde satte han hurtigste tid og sikrede sig en plads som 6. start i A-finalen.

Foto Jørgen Ring-Andersen

I A-finalen fik jeg en rigtig god start, kommer det fra Ulrik. Jeg kommer lynhurtigt op som nummer 2. Og ligger bag Nordmanden Andreas Bakkerud i flere omgange. Jeg presser ham rigtig hårdt, udtaler Ulrik - og til min fordel punkterer han ca. 1,5 omgang inden målstregen, hvorefter jeg kan overtage føringen. Dermed var vi fuldt overbevist om at A-finalen og 20 vigtige EM point var sikret, siger Ulrik. Men efterfølgende bliver der indgivet en klage fra Ildar Rakhmatullin (RUS) som endte på en 2. Plads. Klagen var afgivet på baggrund af at vores biler havde kontakt i starten af løbet, i et af Lånkebanens mange hårnålesving. Herefter vælger dommerne at give Russeren medhold, og på den måde mister vi vores førsteplads, og må tage til takke med en andenplads, kommer der fra en meget skuffet Ulrik.

Det er rigtig ærgerligt, og lige nu er vi meget irriteret over denne kendelse. Men der er desværre ikke meget at gøre ved en FIA dommers afgørelse i Europas fineste rallycross mesterskab – så vi må nøjes med 17 point – heldigvis kan de ikke tage fra os, at vi leverede weekendens hurtigste omgangstid i super1600 klassen, afslutter Ulrik.

Den unge nordjyde er i skrivende stund halvvejs igennem 2012 sæsonen, og trods den lidt uheldige afdeling i Norge besidder han en flot andenplads kun 7 point bagefter den regerende Europamester fra 2011 Andreas Bakkerud (N) Næste weekend gælder det 6 afdeling af mesterskabet som bliver afviklet i rallycross mekaet Höljes i Sverige. Sidste år satte Ulrik sig også her på hurtigste omgangstid foran ca. 23000 tilskurer. Så vi må håbe at han igen kan vise det danske flag på præmiepodiet.


Foto Johnny Loix