banner1


24. juli 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Motorsportsfestival på Ørnedalsbanen

 

Sommeren er over Nordjylland, og traditionen tro afholder Frederikshavn/Sæby Autosport deres årlige Motorsportsfestival på Ørnedalsbanen i weekenden uge 30.

I hele 3 dage forventes der at være fuld fart over Ørnedalen. Festivalen starter d. 28 Juli og slutter d. 30 Juli. I løbet af de 3 dage kan der på Ørnedalsbanen opleves dramatik, masser af spændende race og mange flotte samt specielle racerbiler.

I 2011 har motorsportsfestivalen igen slået rekord. I år er året, hvor mere end 300 kørere er tilmeldt.

Dette er det største antal af kørere nogensinde som er tilmeldt motorsportsfestivalen.

Torsdag d. 28 Juli startes festivalen med ungdomsklasserne i Folkerace U16 og U18, Lady's cup og de lyn hurtige små Crosskarts.

I ungdomsklasserne ligger en klar revanche fra Pinseløbet, som blev kørt tidligere på året.

De 2 fætter debutanter, Jacob Wunderov og Jonas Wunderov Dahl Andersen havde begge gjort rent bord, og var totalt urørlige i deres indledende heats, men begge var fulgt af uheld i finalen. Den hurtige Wunderov duo forventes igen at stå i spidsen i U16.

Simon Overgaard levede op til forventningerne i U18 til Pinseløbet med en placering i top 3, og igen til Motorsportsfestivalen forventes ingen ringere placering fra den unge nordjyde. Simon er også tilmeldt i klasse 1, så her bliver det også spændende om han kan stå distancen.


De lyn hurtige Crosskarts har altid fart og spænding

De små Crosskarts forventes også at underholde til Festivalen. I Mini klassen, som kan køres fra det år man fylder 7 år, har Frederikshavn/Sæby Autosport deres 2 små spydspidser Magnus A. Jensen, som fører mesterskabet og Morten Bertelsen, som altid er hurtigt kørende. Også Tobias Daarbak er godt kørende i 85 ccm klassen. Tobias Daarbak får en travl uge, da han forventes at deltage i NEZ ( Nordeuropæisk serie ) i Sverige allerede weekenden efter Motorsportsfestivalen. Udover ungdomsklasserne i crosskart kørers der i klasserne 125 ccm, 250 ccm, 500 ccm og 650 ccm.

Fredag d. 28 Juli står menuen på Folkerace i klasse 1 og klasse 2. Den primær forskel på de to klasser er prisen på bilerne, når de købes. Klasse 1 bilerne ligger på 5000 kr. og kører med sorte tal på hvid baggrund, mens klasse 2 er biler til 8000 kr., og kører med sorte tal på gul baggrund.


Folkerace levere altid spænding og dramatik

Sidst der blev kørt klasse 1 og klasse 2 på Ørnedalsbanen var i Pinsen, hvor Camilla Trærup slog drengene lige på målstregen i finalen, ved at tilrettelægge sin omgang i alternativ spor.

Jesper Christensen ligger i toppen i klasse 2 og førte mesterskabet sidst de kørte på Ørnedalsbanen, men Jesper ødelagde sin motor og måtte udgå, mens en suveræn Michael Bertelsen fra Brønderslev tog en velfortjent sejr. Jesper Christensen får endnu en mulighed fot at stå øvers på podiet i Folkerace klasse 2, mens Michael Bertelsen har valgt at stille til start i Rallycross Super 2000.

Lørdag d. 30 Juli står i Finalernes og Rallycrossens tegn. I Rallycross køres 5 forskellige klasser.


Dennis Christensen (244) er en af Rallycross farvoritterne i Super 2000

Gr N, Super 1600, Super 2000, Super National og Supercars. Frederikshavn/Sæby Autosport har talenter med i alle klasser, så som Daniel Svenningsen, Rune Staudt, Rasmus Nielsen, Dennis D. Christensen, Troels Daarbak m.fl.

Flere af disse kørere er blevet kendt fra TV, og som ekstra bonus i 2011 køres der endnu en afdeling af Danish Rallycross Championship, bedre kendt som DRCC. Herunder venter den store og meget spændende Super finale, som består af et mix af de to bedste kørere fra de fem klasser. Første afdeling blev vundet af EM køreren Ulrik Linnemann i Super 1600 foran Rasmus Nielsen i Super 2000 og Troels Daarbak i Super National.

Selve løbet og Superfinalen kommenteres af Rallycross ekspert Kristian Jørgensen, som også er kendt fra Rallycross TV udsendelserne på TV2 Sport.

Der er i 2011 lagt op til et brag af race, godt miljø og en kanon oplevelse på Ørnedalsbanen

d. 28 -30 Juli. Man kan følge med på Ørnedalens hjemmeside www.fsas.dk

Tidsplan findes her

  /Frederikshavn/Sæby Autosport presse

Foto: Frederikshavn/Sæby Autosport