banner1


13. juni 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Rune Staudt   2013


 

 Team Staudt var i den forgangne weekend til start ved DM 2 i rallycross i håb om at fortsætte succesen fra 1. DM, nemlig at vinde løbet.

Dagen startede også perfekt i tidstagningen, nemlig hurtigste mand i klassen og dermed ud i det sidste heat, hvor Rune også lå til at køre hurtigste tid af alle da, Rune bliver påkørt på venstre baghjul og dermed udgår.

 Derfor kom mekanikerne på arbejde for at få rettet hjulet op således Rune kunne komme til start i 2. heat, hvor det gjalt om at køre sikkert, men hurtigt for at få en god tid. Rune kører 26. hurtigste generelt, hvilket viser hvor meget det har at sige, at man kommer ud i de sidste heat for at få en god tid.

 I 3 heat skulle Rune igen starte i de tidlige heat, hvor Rune tager starten og kører en sikker sejr hjem. Tiden var 18 hurtigste generelt, hvilket rakte til en startplacering i forreste række i B-finalen. Rune Staudt skulle blive nr. 1 eller 2 for at rykke op i A-finalen, hvor man kan kæmper med om pokalerne og de gode point.

 Rune får en god start, og tager den ordinære bane efter starten og vælger på den efterfølgende omgang at tage alternativet og dermed komme i front og komme op i A-finalen.

 ”Bilen er godt brugt efter denne dag, og jeg er bare glad for at komme i A-finalen, hvor det bare gælder om at høste så mange point som muligt.” udtaler Rune Staudt.

 Til A-finalen skulle Rune starte aller bagerst, og da starten går, er Rune også bagerst, men allerede efter 2 sving er Rune oppe som nr. 5 og mangler stadig at tage alternativ sporet. Der er 2 biler som udgår og Rune Staudt øjner pludselig en chance for at komme på podiet, hvilket også sker, da Rune tager alternativ sporet og kommer lige ud bagved den førende, men selvom Rune presser den førende så ender dagen med en 2. plads og 17 gode point til kontoen.

 Rune Staudt fortæller ”Dagen i dag har virkelig været en rutsjebane tur, for både mig og hele teamet. At komme til banen og være hurtigste i klassen og så på 2 sekunder tror man at løbet er forbi. Jeg må indrømme at hele teamet/familien har gjort forskellen i dag, uden dem var jeg ikke kommet på podiet i dag og selvom jeg kun blev nr. 2 så føles det som en sejr med alt det modgang der har været i dag.”

Ikke kun det faste team var var behjælpelige, også en stor tak skal lyde til ”bobbel” Carsten og Søren ”bondemand” Team Betelsen.

 Næste gang teamet og Rune Staudt skal i aktion er den kommende weekend, 15-16 juni på Jyllandsringen til et invitationsløb, hvor teamet skal repræsentere rallycross sporten mellem blandt andet DTC, Yokohama Super cup, 1600 Challenge og mange andre forskellige racerklasse.