banner1


10. august 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Rune Staudt


Motorsportsfestivalens hurtigste mand !
 

Team Staudt har fornyligt deltaget i Danmarks største motorsportsfestival på Ørnedalsbanen ved Sæby.

Til dette løb har teamet lavet nye tiltag til bilen, fx har teamet pillet 25 kg af bilen, samt arbejdet med at gøre starten bedre, da den er alt afgørende i Rallycross.

 Træningen gik fint, indtil sidste omgang hvor Rune kom til at ligge bag en baghjulstrækker, som skød sten mod køleren, hvorpå der gik hul på køleren. Men takket være nogle hurtige mekanikere blev bilen klar på 10 min og Rune kunne nu fokusere på tidstagningen!

 Tidstagningen blev et højdepunkt for Rune Staudt, da Teamchef Esben Staudt fortæller over radioen, da Rune mangler 1 omgang mere, at Rune er hurtigeste mand indtil videre, men da Teamchefen fortæller dette, dør bilen fuldstændig.

Rune Staudt fortæller: ”Det var virkelig mærkeligt at få at vide jeg var hurtigst af alle, og så dør bilen bare. Jeg prøver at tænde den igen, men der sker ingenting, så jeg var virkelig frustreret over hvad der kunne være galt, også fordi jeg var nødt til at blive trukket ud, så jeg var 99 % sikker på min tid ikke ville gælde.”

 Men til teamets glæde så gjaldt tiden, og problemet med bilen viste sig at være en sprængt sikring.

Rune Staudt kunne glæde sig over at kalde sig motorsportsfestivalens hurtigeste mand.

 Heat nr. 1 skulle køres sammen med den forsvarende mester Rasmus Nielsen (Honda Civic) og Dennis D. Christensen (Renault Clio), så det var en ”mini finale”.

Rune får en dårlig start og ligger sidst efter første sving, Rune vælger derimod at tage alternativ sporet på første omgang, og så går jagten ind på de førende!

Efter 1 omgang er Rune allerede oppe ved Rasmus Nielsen, og da han bremser for sent ned S-svinget vender han rundt og Rune smutter forbi. Rune Staudt henter hurtigt Dennis D. Christensen, og da han tager alternativet smutter Rune forbi og tager heatsejren og hurtigeste tid i klassen.

 Om lørdagen skulle 2 og 3 heat så køres, men der skulle gambles med dækvalg da der havde regnet meget om natten, og banen var meget mudret. Teamet valgte at sætte 16” regnvejrs slicks på til 2 heat.

Rune får igen en dårlig start og ligger faktisk nr. 4 i starten af første sving, men de andre går bredt i svinget og Rune smutter indenom dem alle sammen og snupper endnu en heat sejr, og 2. hurtigeste tid i klassen, kun slået af Dennis D. Christensen.

 3. heat: En okay start, kun slået af Per Nielsen (Honda Civic), men Rune presser på, og overhaler Per Nielsen op af langsiden, og hjemkører endnu en heat sejr, og hurtigeste tid i klassen.

 Pole til A-finalen i Super2000 til Rune Staudt !

 Rune vælger startspor 1, men igen en dårlig start til Rune Staudt, men han vælger at følge Dennis D. Christensen som er foran ham, da Rune Staudt pludselig får et skub bagfra og bliver vendt rundt, for derefter at blive påkørt igen af ham der påkørte mig, således spindlen og styrearmen går i stykker. Rune holder bilen i gang, og overhaler faktisk 2 biler på publikumslangsiden, men da Rune prøver at dreje i S-svinget sker der ingenting, og Rune ender stille og roligt i volden. Rune vælger herefter at udgå.

 ”Skuffelsen kan ikke beskrives med ord. Den er meget stor, fordi jeg havde glædet mig rigtig meget til at kæmpe FAIR med Dennis og Rasmus om sejren, men sådan skulle det ikke gå. For 3 gang i træk, har jeg ikke fuldført 1 omgang i finalen. Det er skidt, meget skidt. Jeg ser nu frem til at kæmpe på min yndlingsbane næste gang, hvor jeg ved jeg kører stærkt, så det er op på hesten igen.” fortæller Rune Staudt.