banner1


16. maj 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Frederikshavn/Sæby Autosport skal forsvare sin flotte sæson debut på Ørnedalen
26.maj 2012

 

Lørdag d. 26 maj 2012 kl. 09,00 sættes 2. DM afdeling for Rallycross og Crosskart igang på Ørnedalsbanen.

Frederikshavn/Sæby Autosport var ved 1. afdeling af DM i Rallycross på Løvelbanen ved Viborg helt med fremme og havde gode resultater med hjem. 

Selve DM afdelingen på Ørnedalen i Rally cross og Crosskart sponseres af Merkonomen i samarbejde med  Murer & Entreprenør firmaet Thomas Nielsen & Søn fra Sindal.

DM afdelingen vises på landsdækkende TV via kanalen DK4.

Dette bliver sæsonen første Rallycross og Crosskart løb som vises på TV i 2012.

 

I Rallycross Gruppe N. var Daniel Svenningsen med fremme helt fra start i sin nye

Honda Civic. Daniel har brugt vinteren 2011/2012 på at bygge ny Rallycross bil. Dette har øjensynligt båret frugt. Daniel var hurtigst under både tidtagning og 1. indledende runde, mens 2 indledende bød på et mindre uheld. Dette var nu ikke mere end Daniels mekaniker, Jonas Kristensen kunne klare.

Daniel kom stærkt tilbage og vandt A-finalen.

På podiet sammen med Daniel kom klubkammeraten Rasmus Larsen, som også har bygget ny

Honda Civic. Rasmus var mere anonym under DM 1, men en stærk fighter, som altid var med i toppen. Rasmus slog til med slutspurt i A-finalen, og endte som nummer 3 ved DM 1.

Begge kørere er ligeledes tilknyttet Dansk Automobil sports unions elite projekt og vil uden tvivl være klar på Ørnedalen når starten går.

I Super 1600 var Mike Frederiksen i sin Peugoet 206 i stærk form. Mike og hans mekanikere kar igennem vinteren arbejdet med forskellige forbedringer af bilen. Ligeledes som Daniel og Rasmus, ser Mike ud til at blive enormt stærkt kørende i 2012.

Ved DM 1. var han med i kampen om top placeringerne, og skulle starte fra forreste række i A-finalen.

Mike formåede at holde speed i A-finalen og slutte på en flot 2 plads.

Om Mike formår at avancere denne placering på hjemmebanen vil tiden vise, men han vil uden være en fighter på Ørnedalsbanen.

I Super 2000 gjorde Frederikshavn/Sæby rent bord.

De indledende runder var med de stærke vendelboer i front. I A-finalen var et rent trekløver drama i toppen. Med den regerende Danske Mester Rasmus Nielsen bedst fra start har dette tidligere blevet til en mere og mere øget føring.

Sådan skulle dette ikke være. Dennis Christensen og Rune Staudt, begge i nybygget Renault Clio havde bidt sig godt og grundigt fast i den førende Rasmus i Honda Civic.

Med Rasmus Nielsen først over stregen med Dennis Christensen og Rune Staudt lige i bagskærmet er der lagt op til en herrefight af format på Ørnedalen.

I Supernational var der igen i 2012 stærke Volvo´er i feltet så derfor havde Jens Steffensen fra Frederikshavn havde nok at se til med sin hurtige Audi.

Det lykkedes Jens at være med fremme i A-finalen og slutte dagen på en flot 3. plads.

Jens tager igen kampen op med de stærke Volvo kørere, men denne gang på hans egen banehalvdel, nemlig Ørnedalsbanen.

For Crosskart's vedkommende var Frederikshavn/Sæby Autosport også fremme i skoen. I Mini klassen vandt Morten Berthelsen 1. afdeling på Nysumbanen ved Hobro, mens klubbens nye Mathias Laulund var stabil nummer 3, men desværre måtte udgå i finalen.

I 85 ccm klassen var de to klubkammerater, Magnus Jensen og Tobias Daarbak suveræne. De sluttede de indledende runder som 1 og 2. Magnus Jensen vandt 1 afdeling for 85 ccm.

I 250 ccm var Fredeikshavn/Sæby Auto Sport godt repræsenteret. Rene Bendixen og Kasper Klitlund sluttede begge i top 3, mens der var i alt 7 kører fra klubben som sluttede i top 8. Ingen tvivl om at Frederikshavn/Sæby Autosport er ret dominerende i den klasse. I 650 ccm klassen var Dennis Munch eneste kører fra Frederikshavn/Sæby Autosport. Han sluttede som samlet nummer 2 ved 1. afdeling af DM.

Med ovenstående i mente venter der en stor dag på Ørnedalsbanen med masser af spænding og fart over feltet og de lokale kørere for hårdt brug for lokal opbakning.

Foto: Asmus Westphalen