banner1


12. juni 2014

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

 

Nysum Banen er klar til NEZ-udfordringer

 

 

Motorsport Nordjylland (MNJ) kan efter et halvt års intenst bygge- og jord/sandarbejde melde motorsports-stadionet i Nysum klar til indvielsen af det nye EM-baneafsnit. Dette foregår i løbsweekenden: 21.-22. juni med Ecoteck/Mekonomen Rally Cross Denmark 2014.

- Vi er faktisk lidt foran tidsplanen, konstaterer MNJ’s banechef Kaj Storgaard. – Derfor har vi også fået tid til at kæle for nogle af smådetaljerne. Men frem for alt er den nye viadukt/tunnel på ottetals-layoutet klar til de nordeuropæiske RC-kørere, som også bliver præsenteret for 2 nye asfalt-afsnit på banen.

Både inden i og oven på tunnelen er der lagt asfalt, og MNJ forventer sig meget af det hurtige bløde højresving op ad tunnelbakken, som også har fået hårdt underlag.

RC-arrangementet er både tællende til DM samt premiere på NEZ-serien 2014. North European Zone omfatter: Norge, Sverige, Finland, Island, Rusland, Estland, Letland, Litauen samt Danmark.

MNJ’s RC-teams har forberedt sig grundigt til udfordringerne på hjemmebane.

Den regerende danske mester i SUPER 1600: Peter Lindgaard fra MNJ har i 2014 valgt at køre med i NEZ-serien: - Vi fik en ny motor hjem fra England til min Opel Corsa Super 1600. Det bevirkede nogle små børnesygdomme med tændingsanlægget og motorstyringen, men nu er vi klar til at give fuld gas mod konkurrenterne.

MNJ’eren: Allan Jørgensen vandt NEZ-sølv i 2012 med sin Opel Corsa i den tunede SUPER 2000-klasse: - Jeg ligger foreløbig nr. 2 i DM-serien 2014, hvorfor der skulle være gode muligheder for en topplacering sammenlagt i NEZ.

Efter Nysum skal NEZ-feltet køre i Norge, Litauen og Letland hen over sommeren.

- DM-serien har i år tiltrukket mange norske RC-teams, konstaterer Kaj Storgaard. – Herudover vil Ecoteck/Mekonomen Rally Cross Denmark 2014 byde på mange nordiske rat-ekvilibrister i den spektakulære Supernational-klasse for tunede racere over 2 liters motorvolumen. Desuden har 4 Supercars (4WD) foreløbig skrevet sig på startlisten.

De hidsige Cross Kart’er starter også NEZ-serien i Danmark, og får derfor også mulighed for at prøve udfordringerne på det nye baneafsnit.

Casper B. Larsen er regerende NEZ-vicemester i CK 250 ccm.-klassen. Han har forberedt sig intenst ved at køre med i både i det norske og svenske mesterskab: - Der bliver virkelig gået til makronerne i både Norge og Sverige, men det har været en god og klog beslutning for os, at jeg prøve yderligere kræfter uden for Danmark. Jeg er fuldt forberedt til en topplacering på hjemmebane.

Blandt startfeltet i Cross Kart findes desuden en norsk gut: Oliver med efternavnet Solberg. De norske VM rally-brødre: Petter og Henning har valgt at give deres knægte deres motorsports-opdragelse inden for baneløb med løst underlag.