banner1


03. august 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Rallycross DM 2012

DMSlutspurt starter i Rally Cross & Cross Kart.

Motorsport Nordjylland (MNJ) blænder i løbsweekenden 11.-12. august 2012 op for Rally Cross Himmerland på motorsportsstadionet i Nysum. I samme arrangement afvikles DM-afdeling af Cross Kart (CK), hvor flere MNJ'er gør sig bemærket i front.

Løbsleder Kaj Storgaard ser frem til et spændende motorløb: - Startfelterne i både Rally Cross og Cross Kart sigter nu frem mod DM-slutspurterne. I de fleste klasser er nordjyderne godt med, og ser derfor frem til at score værdifulde placeringspoint på hjemmebane.

Supernational-klassen omfatter RC-teams med tunede motorer over 2 liter, hvor hovedparten af kørerne benytter sig af baghjulstræk(-skub) samt kontrolleret firehjulsdrift. Morten Schnack satser på at hjemkøre en samlet DM-toer i sin Volvo 242: - Jeg måtte desværre hoppe over det netop afviklede midtvejs-arrangement på Ørnedalsbanen, men heldigvis har jeg mulighed for at bortsmide et enkelt resultat i DM-slutstillingen.

MNJ kan præsentere en god nyhed for kørere og publikum ved Rally Cross Himmerland 2012. Baneunderlaget er blevet oversprøjtet med et naturligt harpiks-produkt, som udvindes under fremstilling af papir fra træ.

- Vidundermidlet hedder Dustex og indeholder lignin, fortsætter Kaj Storgaard. - Lignin er et naturligt bindemiddel i træ, og det er nedbrydeligt samt en del af det naturlige kredsløb. Dustex bruges meget på de norske/svenske grusveje, og binder støvet effektivt. Vi ser derfor frem til, at vi kan nedbringe vandingen af motorbanen til et minimum. Dette giver også bedre konkurrencebetingelser, fordi en vanding uvilkårligt et fedtet underlag.

I SUPER 2000 (tunede 2-liters racere) vil den nybagte nordeuropæiske mester: Allan Jørgensen fra MNJ blive fejret under arrangementet. Nordjyden kan nu koncentrere sig fuldt ud om DM-slutspurten, hvor sidste års DM-sølv skal forsvares.

MNJ dominerer totalt i RC-feltets hurtigste klasse: SUPER 1600, da de 3 forreste i DM-midtvejsstillingen kommer fra arrangørklubben. I front for DM er Michael Rolighed i Citroën C2 Super 1600, som stiller til start med en frisk sejr fra Ørnedalsbanen: - I Sæby havde vendelboerne IKKE problemer med støv, idet regnen stod ned i stænger under A-finalen. Jeg startede som treer, men fik en drømmestart og skød frem som etter i det første sving på det glatte underlag. Herefter lavede jeg en kørerfejl, og blev overhalet af EM-vicemesteren: Ulrik Linnemann i Peugeot Super 1600. Jeg tog imidlertid revanche på næste baneomgang, og kørte sejren hjem under de svære betingelser. Jeg havde ellers aldrig kørt stærkt i regnvejr før.

Den regerende danske mester i Super 1600: Jacob Schnoor fra MNJ i Peugeot 106 MAXI oplevede problemer med konkurrencemateriellet: - På raceren er der etableret træk på begge forhjul ved det såkaldte spær. Jeg kunne derfor gennemføre hjem over målstregen på træk på det ”sunde” forhjul, men manglede naturligt speed. Jeg sluttede på en syvendeplads, og ligger nu treer sammenlagt i DM-stillingen.

Crosskart feltet byder på et varieret register af Cross Kart’er med motorstørrelser fra 85 op til 650 ccm.. I 250 ccm.-klassen er Casper B. Larsen fra MNJ i front for DM-serien: - På Ørnedalsbanen forsvandt koblingen i regnvejret, da jeg skulle starte på ud på A-finalen. Lidt senere sprang speeder-kablet, hvorefter jeg måtte køre motorløbet på håndgassen. Samtidig kørte jeg lidt i blinde, da jeg fik masser af vand og blæver på sikkerhedsbrillerne, hvor det såkaldte roll off antidug svigtede.

Casper B. Larsen sluttede på en 5. plads over målstregen, men udvidede alligevel sit DM-forspring.

foto Aage Kirketerp