banner1


16. maj 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Ung bilbygger skifter til Rally Cross.

 

 

Nikolaj Nielsen fra Viborg Motor Klub (VMK) har gennem flere år været med helt fremme i ungdomsklasserne i DM for Folke Race. I 2012 rykkede midtjyden op i Klasse 1 (auktionspris: 5.000 kr.), hvor Nikolaj Nielsen deltog i slutfighten omkring DM-bronzen.

Nikolaj Nielsen er klar til at give fuld gas i SUPER 2000 med ca. 200 HK under motorhjælmenn

Til daglig er Nikolaj Nielsen mekanikerlærling hos Kjellerup Bilcenter, og er derfor blevet motiveret for yderligere tekniske udfordringer: - Jeg har investeret i Opel Astra i den tunede 2 liters-klasse: SUPER 2000 i Rally Cross (RC), som jeg nu har finjusteret til DM-sæsonstarten på Nisseringen ved Næstved 2. pinsedag. I løbsweekenden: 1.-2. juni ser jeg dog frem til at præsentere raceren på min hjemmebane i Løvel.

- Auktionsprincippet er naturligt IKKE gældende i Rally Cross, konstaterer Nikolaj Nielsen. – Dette giver bedre muligheder for optimering af undervognen med både støddæmpere og fjedre til racing-brug. Herudover bliver drivlinjen (motor – gearkasse – kobling – differentiale – trækaksler) oftest dimensioneret bedre til de spektakulære udfordringer for materiellet, når vi går fra løst underlag til asfalt. Dette sker flere gange på hver bane-omgang.

Den spændende rookie-sæson (2013) er blevet en realitet for VMK’eren i samarbejde med: Kjellerup Bilcenter, Dan Cake, Kjellerup Autolak og Shell.

/Åge Keseler Kirketerp