banner1


08. maj 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

NEZ Nysum 2012

Nordeuropæisk startfelt i Rally Cross & Cross Kart.

Motorsport Nordjylland (MNJ) byder med Rally Cross Denmark i løbsweekenden: 12.-13. maj velkommen til NEZ-premieren 2012 i Rally Cross (RC) samt DM-starten 2012 for Cross Kart (CK). North European Zone omfatter nationerne: Norge, Sverige, Finland, Island, Rusland, Estland, Letland, Litauen og Danmark.

- De tidligere år har MNJ høstet megen ros for afviklingen af NEZ-semifinalen eller -finalen, oplyser løbsleder Carsten Storgaard. - I 2012 skal vi for første gang prøve kræfter med NEZ-premieren. Vi har specielt scoret et godt ry i Norge, hvorfor nordmændene stiller talstærkt med 24 RC-teams.

I 2012 bliver NEZ-premieren ekstra spændende set med nordjyske briller, idet MNJ-brødrene: Jan og Allan Jørgensen satser på at køre hele NEZ-serien 2012.

- Allerede ugen efter løbet i Nysum sætter vi bilsnuderne til kurs mod det tidligere EM-stadion: Momarken i Norge, oplyser Allan Jørgensen. - I sommerferien skal vi så en smuttur til Litauen og Letland. Vi satser derfor efter frontplaceringer på hjemmebane.

Begge brødre kører Rally Cross i Opel Corsa, og vinterpausen har MNJ'erne anvendt til at kikke grundigt RC-bilerne efter i detaljerne/sømmene.

- Vi fik et lille afbræk i forberedelserne, konstaterer Allan Jørgensen med et lunt glimt i øjet. - Min racer fik overbalance, og smuttede derfor ned fra liften. Dette kostede ekstra fransk vask og strygning af karosseriet, men vi er fuldt klar til NEZ-premieren. Bl.a. har vi investeret i nye undervogne til racerne.

- Norge har efterhånden overhalet Sverige som den førende nation inden for Rally Cross, fortsætter Carsten Storgaard. – 3 regerende europamestre ud af 3 mulige til Norge vækker således til respekt. I den tunede 3 liters-klasse (NEZ OPEN) stiller 11 norske RC-teams (!). Her får den danske Volvo-trio: Morten Schnack og Peder T. Jensen sammen med Jens Steffensen i Audi derfor kvalificeret modstand. Dette giver fabriksgaranti for kontrolleret firehjulsdrift og spektakulær kørsel.

Til NEZ-premieren er MNJ's regerende vice-europamester: Ulrik Linnemann også skrevet på startlisten: - Jeg glæder mig at vise min opdaterede EM-racer frem for mine trofaste danske fans.

I Europamesterskabet for SUPER 1600 er Ulrik Linnemann sædvanen tro med helt fremme i toppointene. Her er 2012-strategien samlet EM-guld, og NEZ-premieren bliver derfor også anvendt til test af nye opsætninger på Peugeot 207'eren.

- Cross Kart’en er en specialbygget go kart til løst underlag, forklarer løbsleder: Carsten Storgaard. - De hidsige køretøjer anvender specielle dæk med lange knopper, der giver et godt bid i underlaget, fordi Cross Kart’en anvender både støddæmpere og fjedre. Derfor præsterer den også gode køreegenskaber på asfalt.

Cross Kart får mere og mere dækfæste i dansk motorsport. Derfor er der oprettet et Team Danmark (TD)-talentprojekt med 2 ildsjæle (Peter Lindgaard Nielsen og Arne Staun) fra MNJ som primus motorer.

- Det bliver spændende at følge MNJ’s 2 TD-talenter i DM-premieren, afslutter Carsten Storgaard. - Lucas Bjerg Staun (85 ccm.) samt Casper B. Larsen (250 ccm.) har allerede deltaget i 2 træningssamlinger.