banner1


16. maj 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Martin Pedersen er klar til 1 afdeling af DM i Rallycross i klassen Super 1600 på Nisseringen ved Næstved.

 

 

Pinsemandag (20 maj) deltager  Martin Pedersen, Kalundborg i Første afdeling af DM i Rallycross i klassen Super 1600.  Der er 12 tilmeldte i Super 1600 og der er givet garanti for seværdig race på højt niveau. Men der vil også være andre klasser på programmet hele dagen. Der køres yderligere i tre andre bilklasser, samt crosskart i flere klasser.  Og der er  altid godt racerløb for pengene.

Du vil have udsigt over hele banen fra tilskuerpladsen samt mulighed for at gå frit ned i depotet og se alle bilerne og komme tæt på sporten.

Rallycross køres med tre kval heats med fem mod hinanden af gangen, derefter vil der blive kørt finaler med 8 deltagere.. Afviklingsprincippet minder meget om speedway måden. Og bilerne er fuldblods racerbiler og bliver kun brugt til racerløb

Martin deltager i en Suzuki Swift i den potente  Super 1600 klasse som er DIF godkendt som den eneste klasse i Rallycross. Klart den hårdeste klasse af dem alle. Ikke den klasse hvor der flest deltagere. Men niveauet er bare højt i den klasse over hele linjen. Også er det den eneste klasse her hjemme der kører efter EM reglement hvor der er udskrevet et mesterskab i. Bilerne er bygget op til max 1600ccm motorstørrelse som ligger i effekt på ca 200-230hk og vejer ca 1000kg med chauffør.

 Vinterforberedelserne:

Martin Pedersen nåede i sidste sæson at teste 2 gange på Nisseringen og deltage i to løb. Og der blev det henholdsvis til en syvende plads i debuten på Nisseringen og niende plads til 3 dages løbet på Ørnedalsbanen ved Sæby i Nordjylland.

Så Martin har prøvet at opdatere bilen på bedste mulige vis med de midler han nu han har. Og lavet de ting om efter de erfaringer han fik med sig sidste år.

Martin: “Det en masse småting og detaljer jeg har lavet. Bla. har jeg lavet en del om på undervognen og styrtøjet og fået gjort den en del lavere. Og generelt lavet opsætningen anderledes på den. Og så har jeg fået gjort den lidt lettere. Men der kan stadig hives flere kg ud af den. Og selve bilen kan blive meget bedre. Men basis er god, så jeg er fortrøstningsfuld ang. Bilens niveau”..

 Test før løbet.

Martin var i slutningen af april på Nisseringen og teste materialet og få banket det meste af rusten af, da det er tæt på et år siden sidst han sad i en racerbil. Men det er kun blevet til den ene test, da Martin ikke har det store budget til test og træning.

Martin “Test og træning koster driftmæssigt det samme som et løb. Så jeg har været nød til at sparer bilen og sørge for at den er i orden til selve løbet, da jeg ikke har det store budget at gøre med. “

Forventningerne til racet.:

Martin. “Idet min test er gået ganske fint, håber jeg på at kunne blande mig midt i feltet i klassen til dette løb og få opbygget noget erfaring og tage vigtige point med hjem til Mesterskabstillingen.

Så målet for mig i den her afdeling er at komme med blandt de 8 bedste til A finalen også se hvor jeg havner i den.  Men mit mål for sæsonen når den er slut er at være i top 5, det er det jeg arbejder efter. Og der er 7 afdelinger i DM så det burde være muligt hvis jeg finder farten og vender mig til folk omkring mig, da man ikke kører alene som i rally”

 Deltagelsen sker i samarbejde med: Kalundborg Auto-El/ Point S, Autoskade Center Jerslev, MBM Bilhus Kalundborg og Bruno Hansen Motorsport.