banner1


31. juli 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Martin  Pedersen Rallycross

 

Erfaringer rigere, men ikke noget godt slut resultat.

I weekenden deltog Martin Pedersen, Kalundborg i Danmarks største Rallycross arrangement på Ørnedalsbanen nær Sæby i Nordjylland.

Arrangementet startede torsdag og sluttede lørdag, og har deltagelse af masse klasser inden for offroad racing. Deres køres Rallycross, Crosskart, Legend cars og folkerace hen over 3 dage.

Siden sidste løb er der blevet lavet en masse forandringer ang. bilens set up. For bilen skal sættes helt anderledes op i forhold rally. Så det var spændene om det noget der ville virke og gå i den rigtige retning.

Om fredagen startede Rallycross så med at køre, dagen bestod af 1 træning, tidtagning og 1 heat.

Da der kun er tid til få omganges træning 3-5 omgange kan det blive til. Så det begrænset hvor meget man når at få kørt sig ind på banen inden tidtagning, når man aldrig har deltaget på banen før.

Men træningen blev kørt, og jeg kunne fornemme at jeg var bagud i omgangs tid. Men der var ikke andet og gøre end og klø på og bare forbedre sig hele under hele arrangementet.

Tidtagningen var for mig lidt frustrerende, idet jeg bliver sendt ud lige foran Michael Rolighed. Han var en dagens absolut hurtigste, Og havde da nær også fået ødelagt Michael Roligheds tidtagning. Da han hurtigt kom op bag en. Men det gik for begge parter. Men tidtagningen endte desværre i den kedelige ende i klassen. Men var tættere på de førende end under træning, så gik fremad.

1.heat, blev kørt i strålende solskin, og forbedrede mig også både på banen og i forhold til de andre i klassen. Så holdt fyraften som 3 i mit heat og 9 klassen, og så frem til lørdagen.

Men om natten silede regnen ned, så man startede lige fra nul igen, angående opsætning. Dæk greb i banen. Sporet man skulle kører i osv.


foto: Lars Hoffmann

Men kørte ud til 2 heat optimistisk, fik en god start. Banen var meget glat men ikke umulig. Og kørte i mål som 2 i dette heat, om jeg forbedrede mig i forhold til konkurrenterne er svært og sige. For banen tørrede mere og mere op. Så hvert heat kørte stærkere og stærkere. Men følte da selv at det gik den rigtige vej.

3. og sidste indledende heat havde det regnet igen, døjede nok med samme problem som alle andre, greb forbi mål. Men kørte en rolig 2er hjem i heatet og var klar til en B-finale.

I B-finalen ville jeg kører min chance selvom de andre havde vist sig noget hurtigere. Regnen silede ned og under den lange ventetid under start begynder mine ruder at dugge. Min start bliver dårlig, og da vi kører om på jordstykket får jeg så meget vand og mudder over bilen, at jeg intet kan se. Prøver at se de efterfølgende omgange om det vil forsvinde, men situationen bliver kun værre. Omgang 3 kan jeg dårligt se svingene så må kører ud fra heatet da der intet formål var at fortsætte. Og løbet sluttede så der for mit vedkomne.

Lige efter heatet var man lidt skuffet over at slutte på den måde, men var på den anden side var jeg blevet bedre hele dagen. Er da også blevet erfaringer rigere om hvordan bilen skal køre. De ting der var lavet var den rigtige vej. Men der er stadig plads til andre forbedringer.

Næste løb bliver desværre ikke DM5 på Nysum banen, da det falder sammen med noget privat.

Så næste løb bliver DM 6 på Løvel banen ved Viborg id.15-+16.september.

Martin Pedersen