banner1


09. maj 2016

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

 

LM Logo

Fra grus til asfalt med succes

Mange mennesker er nok skeptiske når det kommer til at betro en rallycross kører, succes på en asfalt bane. Forskellen er dog også stor, men ikke så stor at man ikke kan komme på podiet i sit første forsøg. Dette beviste Ulrik Linnemann i sin asfalt debut, da han deltog i åbningsløbet i DST (Danish Superturisme Turbo) på Padborg Park.

Nu må vi se hvad det kan blive til, mit mål er at køre noget godt race, og hvilke placeringer det kan blive til, det ser vi på søndag. Men ingen tvivl om at der skal kæmpes, vi ligger os ikke ned uden modstand, og de andre skal bestemt ikke tro at jeg har tænkt mig at holde mig tilbage – svarer Ulrik på spørgsmålet om målsætningen for weekenden.


Foto: Denner Photo

Weekenden startede ud med at ligne det han plejer at beskæftige sig med – nemlig rallycross. Ulrik er jo kendt for at køre lige til grænsen, men den kan som bekendt være svær at finde uden at overskride den, så derfor endte den Linnemann Motorsports dekorerede DST racer på løst underlag, noget som den ikke kan bruges til, og derfor måtte Ulrik have hjælp til at komme tilbage på det sorte.

Efter dette lille stunt var det som om Ulrik og bilen var enige om hvad der skulle ske, og både omgangstiderne og linjerne på banen blev væsentligt forbedret i løbet af lørdagen.

Da der skulle køres heat om søndagen var det en teknisk defekt som satte Ulrik på sidelinjen i første heat. I heat to startede den unge rookie fra en startplacering som nummer 16, og fik sig kørt op på en flot 6. plads. Tredje heat skulle startes fra 11. startplacering, og da målflaget kom frem var Ulrik oppe som nummer 7, og dermed samlet vinder af AM klassen. Øverste skammel i sit debut løb, hvordan kan det være muligt?


Foto: Denner Photo

- Fredag var jeg i simulator ved min coach Tommy Schröter, og fik en masse nyttige tips til at styre en bil rundt på en asfaltbane, og han var også tilstede hele weekenden og hjalp mig med at få det til at fungere. Det, sammen med den super support jeg fik på banen af Michael Outzen fra J.M Racing var helt uden tvivl med til at gøre denne weekend til en succes. Så en stor tak til dem, til Tom Pedersen fra Padborg Park, til mine trofaste sponsorer og til mine mekanikere som hjalp mig med at få det til at lykkedes.

Bag den jyske beskedenhed gemmer der sig et smil der afslører at det nok ikke er sidste gang vi har set rallycross talentet udfolde sine evner bag rattet af en asfaltbil.

- Foreløbigt er der reserveret en bil til mig til DHB weekenden, så der må vi se om ikke det kan blive til endnu en pokal, og om der kommer flere asfalt løb ud i fremtiden.