banner1


13. juni 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Jan Petersen, VMKA

JP Racing fortsætter udenlandsk RC-træning.
Motorsports-entusiasten: Jan Petersen fra Viborg Motor Klub (VMK) er i fuld gang med en spændende sæson i Rally Cross (RC). JP Racing supplerer DM-serien 2013 med flere RC-gæstebesøg i Holland og Tyskland.
- DM-serien byder på forholdsvis få mesterskabsafdelinger i år, oplyser Jan Petersen. - Dette betyder, at jeg kan smugtræne lidt i udlandet for at finde den sidste afgørende konkurrencefart. Jeg har selv fundet masser af ekstra tempo i min racer: Citroën C2 Super 1600 i forhold til sidste år, men ærkerivalerne har "desværre" også scoret yderligere hurtighed til 2013-sæsonen.

Midtjyden stiller til start i den heftige SUPER 1600 klasse, som omfatter RC-racere med en tunet 1,6 liters motor under fronthjelmen: - Konkurrencen er virkelig hård, spændende og yderst jævnbyrdig i denne RC-klasse. Foreløbig har jeg scoret 2 DM-fjerdepladser, men ser frem til at bide mig fast i TOP TRE. Ved den nyligt afviklede DM-afdeling på Løvel Banen manglede jeg de afgørende sekundbrøkdele, som ville få konkurrenceheldet til at vippe over til min fordel. Jeg kørte mig ellers pænt frem i generalklassementet under kvalifikationen.
Næste DM-udfordring for JP Racing bliver den danske afdeling af NEZ-mesterskabet på RC-stadionet i Nysum sidt i juni. NEZ omfatter de nordeuropæiske nationer: Norge, Sverige, Finland, Rusland, Estland, Letland, Litauen samt Danmark
- Det er altid en stor oplevelse at køre mod NEZ'erne, fortsætter Jan Petersen. - Der bliver virkelig gået til stålet, men for inden drager vi til smugtræning på EM-stadionet i Estering lidt uden for Hamborg.

Smutturen til Nordtyskland gælder for Jan Petersen at få spolet nogle konkurrencekilometre i raceren. Samtidig skal motorbanens udfordringer studeres nærmere, inden midtjydens planlagte genbesøg som deltager ved EM-finalen samme steds sidst i september.
- Arrangementet er samtidig en afdeling af det tyske mesterskab, forklarer Jan Petersen. - Samtidig forventes der flere gæstevisitter fra de omliggende RC-nationer. Jeg ser derfor frem til et tæt og spændende race i SUPER 1600.
JP Racing har eksperimenteret en del med opsætningen ud fra inputtene fra teamets hollandske undervogns-leverandør: Proflex.
- Vi har nok foretaget lidt for mange forbedringer på samme tid, afslutter Jan Petersen. - Tysklands-turen skal derfor også anvendes til at få ro over set uppet på RC-raceren.