banner1


23. marts 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

Nordjyske brødre i nordeuropæisk RC-fight.

 

Brødrene Jan og Allan Jørgensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) vil i 2012 prøve kræfter med det nordeuropæiske RC-mesterskab for den tunede 2 liters-klasse: NEZ 2000. North European Zone omfatter nationerne: Norge, Sverige, Finland, Island, Rusland, Estland, Letland, Litauen og Danmark.


Foto: Åge Keseler Kirketerp

- Normalt har MNJ været arrangør af NEZ-finalen i Rally Cross (RC), oplyser Allan Jørgensen. - Derimod får vi mulighed for en konkurrence-start på hjemmebanen Nysum i løbsweekenden: 12.-13. maj. Herudover køres der NEZ-afdelinger 2012 i Norge, Litauen og Letland.

- Vi blev begge smittet kraftigt af motorsports-bacillen fra en fætter, supplerer storebror Jan. - Han var begyndt at køre Folke Race, og det skulle vi derfor også prøve kræfter med. Efter nogle år skiftede jeg til Rally Cross, og Allan fulgte efter i 2009.


Foto: Åge Keseler Kirketerp

Begge brødre kører Rally Cross i Opel Corsa, og vinterpausen har MNJ'erne anvendt til at kikke grundigt RC-bilerne efter i detaljerne/sømmene.

- Jeg har fundet et lidt nyere karosseri til raceren, fortsætter Allan Jørgensen. - Gennem sæsonen får materiellet nogle tæsk, når det kommer i nærkontakt med konkurrenternes biler. Man kører simpelt hen for langsomt, hvis der ikke kommer buler gennem en hel sæson!

MNJ-brødrene har ikke HELT sluppet Folke Race, idet begge er flittige mekanikere, når klubkammeraterne deltager i DM-serien. Desuden er de også trofaste officials/mekanikere ved Zulu Djævleræs.


Foto: Åge Keseler Kirketerp

- Den norske NEZ-afdeling afvikles på det tidligere EM-stadion: Momarken lidt uden for Oslo, konstaterer Jan Jørgensen. – Her var vi oppe for at smugtræne i 2011. Det bliver derfor kun de to baltiske finale-baner, der bliver ny konkurrence-udfordring for os.

- Vi har altid bygget vores racere selv, forklarer Allan Jørgensen. - Dette gav lidt problemer tilbage i FR-tiden, fordi de ofte ”forduftede” til konkurrenterne ved den obligatoriske efter-auktion ved FR-stævnerne. Dette var også medvirkende til, at jeg fik nogle afbræk i DM-løbene, og derfor ikke nåede med i TOP TRE.

Ved skiftet til Rally Cross har Allan Jørgensen scoret lidt revanche. Der blevet til 2 bronze- og 1 sølvmedalje(r) i Super 2000-klassen for årene: 2009-2011.

I dagligdagen er brødrene henholdsvis smed (Jan) og reservedelsekspedient (Allan). Der bliver derfor holdt skarpt øje med mulige forbedringer på Opel Corsa’erne.

- Heldigvis oplever vi fornuftige muligheder for at finde stumper til racerne, afslutter Jan Jørgensen. – Derfor har vi også investeret i en renovering af undervognene således, at vi er fuldt klar til at give NEZ-konkurrenterne fight hel frem til målstregen.