banner1


11. september 2015

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
 

 

Knivskarp DM-slutspurt i Rally Cross & Cross Kart på Nysumbanen 12.september 2015

 

 

Der er flaget op til en hæsblæsende DM-finale i både Rally Cross (RC) og Cross Kart (CK), når Motorsport Nordjylland (MNJ) byder velkommen til slutfighten på 2015-sæsonen. Dette foregår lidt utraditionelt på en lørdag (12. september) på RC-stadionet i Nysum.

- Vi fejrer de nykårede danske mestre med en flot præmiefest lørdag aften, oplyser banechef Kaj Storgaard. - Deltagerne er vant til at overnatte på RC-stadionet, hvorfor de først sætter sig bag rattet, når promillen er nul. En kører vil også være ærgerlig over at miste sit kørekort, for så kan han/hende i en periode heller ikke deltage i motorsport.

I den tunede klasse med motorer over 2 liters volumen (SUPERNATIONAL) er Peder T. Jensen i Volvo 240 allerede kåret som dansk mester. Midtjyden vil få tæt konkurrence fra de svenske ærkerivaler: Mikael Persson (Toyota Corolla) og Ulf Arwidsson (Volvo PV). Herudover har den tredobbelte tyske mester: Gerhard Völzer i Opel Manta tilmeldt sig i DM-finalen hos MNJ.

- Rygtet om udfordringerne på Nordeuropas eneste RC-motorbane i ottetals-layout giver efterhånden pote, fortsætter Kaj Storgaard. – Specielt i SUPER 1600 har vi haft besøg af flere norske kørere, og til DM-finalen kan vi byde velkommen til den svenske jente: Veronica Hansen.

DM-slutspurten i SUPER 1600 er en intern fight mellem de 2 MNJ-kørere: Jacob Schnoor (Peugeot 106 MAXI) samt Jan Petersen (Citroën C2 Super 1600).

Hos SUPER 2000 er vendelboen: Dennis Christensen (Renault Clio) nybagt dansk mester, men der er lagt op til en tæt DM-slutspurt i klassen. Allan Jørgensen fra MNJ i Opel Corsa C har oplevet en blandet DM-sæson med sin nybyggede racer, men kører efter sin chance for at blive sølvvinder i 2015: - Man skal fighte til allersidste benzindråbe, og hele tiden vente på sin chance. Den kan komme helt frem til sidste meter i målstregen!

Sidste år tabte Allan Jørgensen således en sikker sejr på hjemmebane, da det ene forhjul hoppede af raceren i det allersidste sving……

I den utunede 1,6 liters-klasse (GRUPPE N) er vendelboen: Jacob Wunderov i Honda Civic tæt på at score DM-titlen. Her har MNJ flere kørere, som er på vej frem, og et flot slutspurts-resultat kan forventes af: Morten Kok (Honda Civic), Majbritt Linnemann (Peugeot 106) og Rasmus Vorre (Honda Civic).

Hos Cross Kart-startfeltet er der på forhånd kåret 2 danske mestre. I 125 ccm. klassen (CK 125) har MNJ’eren: Tobias Daarbak vundet sit 5 DM-guld i streg. Klubkammeraten: Niclas Lucas Jensen er lige så sikker på DM-sølvet, hvorimod Tobias Andersen (MNJ) skal fighte for bronzen.

- Det er tilladt at smide de 2 dårligste resultater væk i DM-slutstillingen, oplyser MNJ’eren Dennis Munch. – Dette har baggrund i, at det kan være svært at holde det højtydende materiel i topform gennem en hel sæson. Der kan hurtigt springe en kæde af, eller koblingen siger farvel og tak……

DM-slutspurten i CK 650 bliver en fight mellem klubkammeraterne: Dennis Munch og Søren Jelsbak. MNJ’erne skal dog ikke vrikke meget med ørerne, før vendelboen: Mads S. Pedersen smutter forbi til DM-guldet.

I CK MINI er Kevin Daarbak sikker på DM-sølvet, hvorimod Oliver Lucas Jensen bliver pustet i nakken til DM-bronzen af nordmanden: Emil Bujordet.

Hos CK 85’erne styrer Lasse Storgaard kontrolleret mod DM-bronzen