banner1


27. september 2011

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

DM finalen på Løvelbanen d. 1.oktober 2011

 

DM i Rally Cross slutspurter flot 2011-sæson.

DM i Rally Cross har oplevet en jævnbyrdig og spændende 2011-sæson med sekundtætte dyster. DM-semifinalen er blevet kørt på Ørnedalsbanen ved Sæby, og RC-stævnet i Vendsyssel cementerede en tæt DM-slutspurt.

- Viborg Motor Klub (VMK) har æren af DM-finalen lørdag d. 1. oktober, oplyser løbsleder Birte Donslund. - På Løvel Banen lidt nord for Viborg er vi klar til at byde DM-startfeltet velkommen på rundbanen, som sidste år blev udvidet med en krævende asfaltsløjfe.

- Der er sket en spændende udvikling inden for Rally Cross gennem de senere år, supplerer løbssekretær Steffen Johansen. - RC-bilerne i den tunede Super 1600 og Super 2000 er blevet mere konkurrencedygtige i forhold til Supernational (tunet over 2 liter). Dette har bevirket et konkurrencepift til kvalifikationsheatene, hvor deltagerne bliver mixet på tværs af klasserne ud fra deres omgangstider.

Kun i den serienære 1,6 liters-klasse blev DM-vinderen kåret i Vendsyssel. Kasper Zylauv fra Ikast i Honda Civic har kørt en suveræn 2011-sæson med 5 klassesejre ud af 6 mulige plus en toer.

- Rally Cross er en krævende udfordring ved konkurrencemateriellet, fortsætter Birte Donslund. - På hver eneste baneomgang skifter underlaget mellem kridt/grus og asfalt. Specielt indgangen på asfalten fra det løse underlag er krævende for drivlinjen: motor - gearkasse - kobling - trækaksler. DM-reglementet foreskriver derfor, at deltagerne kan bortkaste den dårligste placering.

I Supernational er DM-slutspurten yderst tæt. Der er kun et enkelt placeringspoints forskel mellem de 2 frontrunnere: Peder T. Jensen fra Viborg (Volvo 242) og vendelboen Troels Daarbak (Volvo S40).

- Det er altid lidt sjovere at score DM-medalje efter en tæt slutfight, oplyser Peder T. Jensen. - Troels Daarbak byder altid på en fair konkurrence, og Morten Schnack fra Hadsund (Volvo 242) og Søren J. Pedersen fra Esbjerg (Toyota MR2) er også gode outsidere i DM-slutspurten.

Peder T. Jensen har siden 1996 hjemkørt 4 DM-guldmedaljer i Rally Cross, og har også flere eksemplarer i sølv og bronze: - Man bliver aldrig træt af at give publikum en god oplevelse, når man samtidig kan være med helt fremme, hvor gassen brænder og konkurrencen er virkelig tæt. Det gælder om at holde hovedet koldt uden at tage unødvendige chancer. Meget kan dog ske, når først styrthjelmen er kommet på hovedet.

- Lidt usædvanligt afvikles hele DM-finalen på en lørdag, afslutter Birte Donslund. - Dette sker for at kunne fejre DM-medaljevinderne på værdig vis ved en aftenfest i vores klubhus.