banner1


02. august 2012

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

NEZ

Nordjyde tæt på nordeuropæisk RC-titel.

Allan Jørgensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) i Opel Corsa har i 2012 prøvet kræfter med det nordeuropæiske RC-mesterskab for den tunede 2 liters-klasse: NEZ 2000. North European Zone omfatter nationerne: Norge, Sverige, Finland, Island, Rusland, Estland, Letland, Litauen og Danmark.

- Det har været en spændende oplevelse med nye Rally Cross-udfordringer uden for Danmarks grænser, oplyser Allan Jørgensen. – NEZ-slutspurten 2012 blev afviklet på 2 RC-stadioner i Litauen (Vilkyciai og Ukmerge), idet den oprindelige finale-arrangør i Letland havde meldt fra. Her skulle jeg forsvare min foreløbige andenplads og helst slutte som etter sammenlagt.

Ved NEZ-semifinalen gik Allan Jørgensen sædvanen tro til stålet med fuld appel. En litauisk konkurrent i Lada 2101 kæmpede om det samme areal kridt/grus med danskeren, som herved ramte sikkerheds-autoværnet med stor fart. Dette resulterede i en Opel Corsa med skrammer samt en defekt gearkasse.

- Der kom mærkelige lyde fra gearene, fortsætter Allan Jørgensen. – Vi kunne godt have kørt A-finalen i Vilkyciai, idet raceren var blevet rettet nødtørftigt op. Jeg valgte imidlertid at udgå for ikke at ødelægge materiellet inden NEZ-finalen i Ukmerge, som skulle køres allerede i den efterfølgende løbsweekend.

- I en tunet racer er nogle af de mekaniske dele specielt forstærkede for at overføre de ekstra hestekræfter til underlaget, forklarer mekaniker Carsten Storgaard. - Selv i Danmark kan det derfor være lidt svært at fremskaffe de rigtige stumper hurtigt, og det ville være næsten uoverskueligt (og dyrt) i Litauen.

Nordmanden Christian Sandmo i Opel Kadett gik front for NEZ 2000, men med MNJ’eren i lige i slipstrømmen på andenpladsen.

- Det kostede lige en dags mekaniker-arbejde at få Opel Corsa’en op på dupperne igen, supplerer Allan Jørgensen. - Vi kunne heldigvis genopbygge raceren med vores medbragte reservedele, og vi var derfor klar til finaleløbet i Ukmerge.

Under træningen ville raceren ikke starte, og først i tredje indledende heat begyndte motoren at trække rent for danskeren.

- Jeg skulle blot komme over målstregen før Christian Sandmo for at blive nordeuropæisk mester, konstaterer Allan Jørgensen. – Jeg scorede desværre et dårligt startspor, og nordmanden kom derfor bedst fra start. To gange var jeg næsten ved at overhale ham, men blev generet af dårligt udsyn gennem forruden. Blæveret fra de andre kørere satte sig fast, uden at vinduesviskeren havde magt til/over at fjerne det.

Allan Jørgensen kom over målstregen til en flot samlet slutplacering som NEZ-sølvvinder.

- Jeg er meget godt tilfreds med 2012-resultatet i NEZ 2000, afslutter Allan Jørgensen. – Desværre kom min storebror Jan ikke til start i Litauen, da hans racer-motor ikke nåede at blive klar. Vi er dog begge friske på at tage NEZ-revanche i 2013!

Allan og Jan Jørgensen ser også frem til DM-efteråret, hvor MNJ byder velkommen til Rally Cross Himmerland i løbsweekenden: 11.-12. august 2012.