banner1


01. juni 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

TEAM   STAUDT

    

Team Staudt vinder DM 1 !

 

Efter et problemfyldt forår, hvor bilen på første testdag mistede bremsetryk, pga. en udluftningsventil ved bremserne, endte med at blive kosmetisk skadet samt gearkassen skulle også kigges til, og ikke nok med dette, kommer Team Staudts kører til at brække venstre kraveben en uge senere, under et mountain bike løb, som resulterede i en operation med en plade og 8 skruer. Operationen skete mindre end 1 måned til det første løb, men da der kun er 5 DM tællende løb i 2013, var det vigtigt for teamet at få nogle point på kontoen fra start af. 

Så derfor var Team Staudt 2. pinsedag til start ved 1. afdeling af DM i rallycross på Nisseringen. Køreren Rune Staudt stillede til start i den konkurrencefyldte klasse, Super2000.

 Efter licens og teknisk kontrol om søndagen var bilen, teamet og Rune Staudt klar til at give den gas om mandagen.

 Dagen startede med 3 omgange træning, som gik med at køre rusten af siden sidste sæson og finde en god linje rundt på banen således Rune Staudt var klar til tidstagningen.

 Tidtagningen resulterede i 8. Hurtigst generelt og 2. Hurtigst i klassen. Et udmærket resultat taget i betragtning af der ikke har været noget test inden løbet. Tidstagningen betød at Rune skulle i heat med Morten Schnack, Dennis D. Christensen, og Bjarne Jensen. Rune kører kun i klasse med Dennis Christensen og var manden der skulle slås.

 I 1. Heat gik det udmærket, selvom Rune var bagerst i første sving. Og efter noget tumult i S-svinget beslutter Rune sig for at tage alternativet. Dette ender dog med at Rune kommer til at kæmpe mod Bjarne Jensen i Audi TT. Kampen var publikumsvenlig, men der gik meget tid med det, og Rune ender med at få 10. Hurtigst tid generelt og 4. hurtigst i klassen.

 I 2. Heat skal Rune ud mod Allan Jørgensen, Jakob Pedersen, Bent Nielsen og Jacob Schnoor. Det var vigtigt at få en god tid i dette heat, for at beholde chancen om pole position i finalen. Rune tager starten og tager på anden omgang alternativet og fører heatet til slut og får en rigtig god tid. Rune kører 3. Hurtigst generelt og 2. Hurtigst i klassen.

 For at Rune skulle skaffe pole position til finalen skulle han være hurtigst generelt af alle. Rune skulle i heat mod Peder T. Jensen og Teil Hansen. Teil Hansen tager starten fordi han har firehjulstræk og turbo. Dernæst kommer Peder T og til sidst Rune Staudt. På tredje omgang får Rune at vide i intercommet, at hvis Peder ikke tager alternativ, så tager du, men Peder snyder Rune og lader som om at han vil tage ordinær bane men fortsætter alligevel ud på alternativ bane, hvilket sender Rune langt ned i fart og chancen for pole er væk, men alligevel kæmper Rune sig ind i kampen og sætter hurtigste omgangstid og kommer ind på en flot anden plads, og kvalificere sig til startplacering 2 i A-finalen.

 Rune Staudt udtaler: ”Det at kvalificere os til en startplacering i forreste række er stort, og vi havde ikke forventet dette, men nu er vi der og så vil vi gøre alt for at hive en sejr med hjem.”

 I finalen får Rune Staudt en okay start og ligger nr. 2 op til 1 sving efter Rasmus Nielsen. Her tester Rune momentet på Clioen, der muliggør at Rune går forbi Rasmus Nielsen. Rune tager alternativ sporet og ligger nu på førstepladsen. Da Rasmus Nielsen tager hans alternativt spor, kommer han tættere på Rune, men på 5 omgang punktere Rasmus Nielsen på venstre forhjul uheldigvis, og dermed kan Rune Staudt hjemkøre en sikker sejr med 10 sekunder ned til nr. 2.

 ”Fantastisk følelses at starte sæsonen med. Det er lige præcis det her vi kæmper for i teamet, og så er det bare fantastisk at give noget tilbage til teamet og ikke mindst sponsorerne som støtter os i det her projekt!” udtaler en glad vinder efter A-finalen.

 Næste gang teamet skal i aktion er nu på søndag d. 2-6 i Løvel tæt på Viborg, så hvis familien er til action så tag da at komme ud og kigge til noget godt ræs og forhåbentlig godt vejr