banner1


10. juli 2013

Forside
Kalender

Links
Teknik
DM stillingen
Foto
Baner
Tillægsregler
Folkerace cup
Presseinfo
Kørerforeningen
Til salg
Data
Nyhedsmail
Kontakt info
Forum

NEZ på Nysumbanen

Drønspændende nordeuropæisk Rally Cross.

Ved det nordeuropæiske Rally Cross-arrangement på motorsports-stadionet i Nysum fik publikum dramatik og action til flere store guldmedaljer. Der blev kørt kontant i både den indledende kvalifikation og ved finalerne. Officials og rydningsmandskab kom derfor lidt på overarbejde mellem heatene med at fjerne racere og feje underlaget.

Løbsleder Carsten Storgaard konstaterede efter Rally Cross Denmark 2013: - Det er nok blandt det hurtigste og mest medrivende race, som vi længe har set på vores stadion-anlæg. Der blev ikke slækket på gassen i nogle af heatene.

Rebild Kommune’s borgmester: Anny Vinther (V) bød de mange nordeuræpiske RC-teams og –supportere velkommen til Danmark. Sammen med Cross Kart bød startlisten på 118 kørere, som kom fra alle 9 NEZ-lande. North European Zone omfatter nationerne: Norge, Sverige, Finland, Island, Rusland, Estland, Letland, Litauen og Danmark.

En løbsweekend med både op- og nedture oplevede Peter Lindgaard fra Motorsport Nordjylland (MNJ) i sin Opel Corsa Super 1600: - Motoren gik kaput ved et show-arrangement på FDM Jyllandsringen. Vi har derfor knoklet med at få fremskaffet nogle friske hestekræfter til motorrummet, og det lykkedes i næstsidste øjeblik inden motorløbet.

Peter Lindgaard var hurtigst i tidtagningen, og vandt ubesværet første kvali-heat: - I kvali-heatrunde 2 flettede jeg hjul med en konkurrent, hvilket ødelagde styringen på raceren. Jeg kom derfor ikke hjem over målstregen og måtte hoppe over tredje kvali-heatrunde, medens vi arbejdede på højtryk for at Opel Corsa’en klar igen.

MNJ’eren vandt både C- og B-finalen, men til A-finalen slap konkurrenceheldet op: - Efter starten i A’eren insisterede en anden deltager på at overtage min del af asfalten. Herved røg vi begge i sikkerhedssandet og vi kom ikke videre. Det var en træls afslutning på en fed motorsports-weekend.

Klubkammeraten: Jacob Schnoor kørte et problemfrit race, og kunne med bedste danske placering udbygge DM-føringen 2013 i SUPER 1600.

Allan Jørgensen (MNJ) i Opel Corsa er regerende vicemester i det nordeuropæiske mesterskab i den tunede 2 liters-klasse: NEZ 2000.

- Det har været en spændende oplevelse med nye Rally Cross-udfordringer uden for Danmarks grænser, oplyser Allan Jørgensen. – Jeg satsede på et topresultat på hjemmebane, og undervejs skiftede vi gearkasse. Med hjælp fra gode kollegaer gik projektet i hus, og jeg kunne hjemkøre en flot tredjeplads i det skrappe selskab. Jeg ligger nu på en samlet toer, men efter to sejre ud af to mulige bliver nordmanden: Christian Sandmo i Citroën Xsara nok lidt svær at vippe fra førstepladsen.

NEZ-mesterskabet fortsætter i juli med de 2 afsluttende afdelinger i henholdsvis Letland (Musa) og Litauen (Vilkyciai).

Ved Rally Cross Denmark 2013 oplevede tilskuerne masser af kontrolleret firehjulsdrift, hvilket blev leveret af de mange RC-teams med baghjulsskub i NEZ OPEN. Her var Morten Schnack fra MNJ flyvende i sin Volvo 240, og nordjyden scorede derfor bedste startspor til A-finalen.

- Gennem hele løbsweekenden vi med at få bid i start-asfalten, forklarer Morten Schnack. - Vi fik ikke helt løst problemet, og jeg faldt derfor lidt tilbage, da startflaget blev hejst. Jeg fightede mig dog tilbage, og var lige i bagkofangeren på vinderen (ærkerivalen: Peder T. Jensen) over målstregen. Jeg er dog godt tilfreds med andenpladsen i et race, som vil blive husket mere end bare til i morgen.

foto: Åge Kirketerp